Power Yoga

Power Yoga is een actieve, dynamische vorm van yoga. Alle lichaams- houdingen worden enkele ademhalingen vastgehouden en aan elkaar geregen in een aardig tempo. Het is meditatie in beweging, een dans tussen lichaam en geest. Het hele lichaam is erbij etrokken. Vaste elementen zijn een specifieke ademhalingstechniek (ujjayi), het focussen van de blik op de vaste punten (dristhi), het aanspannen van bepaalde spiergroepen (bandha’s) en een constante beweging (flow). Het is een vorm van yoga voor mensen die van beweging houden. Doordat je de houdingen aanneemt naar eigen kunnen is het een pittige vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is; of je nu net begint of al jaren aan yoga doet. Tijdens een Power Yoga sessie word je begeleid in de houdingen door de docent en zal je eventueel persoonlijke aanwijzingen krijgen. Power Yoga is een fantastische vorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Daarnaast ontwikkel je flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Hoe ziet een Power Yoga les eruit?

We beginnen met ademhalingsoefeningen, dan een uitgebreide losmaaksessie, daarna voeren we een aantal keren de zonnegroeten A en B uit. Dan gaan we over naar de staande houdingen, balansoefeningen, zittende en liggende houdingen. We sluiten af met een liggende ontspanningsoefe- ning waarbij je helemaal tot rust komt en herstelt. Hierdoor optimaliseer je de uitwerking van de oefeningen.

Uitspraken van cursisten:

"De combinatie van yoga en hardlopen is voor mij ideaal; door hardlopen bouw ik snel conditie op en door yoga houd ik mijn spieren op lengte"

"Sinds ik aan Power Yoga doe, heb ik de spieren van mijn buik en bekkenbodem versterkt en de wervelkolom versoepeld, mijn regelmatig opkomende rugpijn is zo goed als verdwenen"

"Tijdens het beoefenen van andere sporten (paardrijden, skiën) merk ik dat mijn balans en concentratie enorm is verbeterd"

Je kunt wekelijks terecht op verschillende lestijden voor Power Yoga kijk onder lessen voor meer informatie.