Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga ofwel Rug Yoga is een goed onderbouwde yogamethode om negatieve voorkeurshoudingen en-bewegingen te leren doorbreken. Hierdoor kunnen lichamelijke en psychische klachten voorkomen of opgelost worden en ontwikkel je een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding. Daarmee kan deze methode een grote positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het ouder worden.

De lessen zijn eigenlijk een soort welness voor je rug! Met behulp van een speciale opgerolde vilten mat en een rubberen strip geven we tijdens oefeningen druk van buitenaf op verschillende plaatsen van de wervelkolom. Door deze druk wordt de wervelkolom als het ware weer in zijn natuurlijke en ontspannen opbouw teruggebracht. De oefeningen worden langzaam en met een groot accent op de ademhaling uitgevoerd. Hierdoor komen gespannen spieren weer tot ontspanning en wordt je lichaamshouding enorm verbeterd. Spanningen in de rug, nek en schouders worden hiermee verlicht.

Ervaringsverhaal van een cursist

"Mijn lijf voelt goed! Geen rug-, nek- en schouderklachten meer, de spanning ebt weg na zo'n les. Mijn bovenlijf voelt meer open, soepeler en vrijer doordat ik contact heb gemaakt met mijn wervelkolom en de spieren en pezen eromheen. Zo ben ik leninger bij andere sporten, zoals het skieën. En mijn houding is beter geworden, ik sta rechter, met een natuurlijke holling in mijn rug. Ik ben me er ook meer bewust van dat ik goed sta zonder mijn bekken, rug of knieën verkeerd te belasten. Soms voelt mijn lijf in eerste instantie wat beurs aan, bijvoorbeeld na op een dubbelgevouwen stripje te hebben gelegen, maar dit gevoel verdwijnt altijd weer en er komt een stromend, licht gevoel voor in de plaats. Ik merk dat ik echt wekelijks hier mee bezig wil zijn, dat mijn lijf dat ook nodig heeft. Als er een aantal weken tussen de lessen heeft gezeten, bijvoorbeeld door vakantie dan voel ik het verschil tijdens de les, dan gaan de oefeningen moeizamer, voelt mijn lijf strammer".

Er zijn wekelijkse lessen in Critical Alignment Yoga op maandagochtend van 10.15 - 11.15 uur en op donderdagavond van 21.00 - 22.00 uur. 

U kunt zich inschrijven voor deze les per mail info@yogastudiogrootbaltink.nl, de kosten zijn €10 per les of u kunt een abonnement nemen voor €95 per kwartaal.