Workshop Rug Yoga: elke donderdagavond van 21.00 - 22.00 uur

Rug- schouder of nekklachten zijn meestal het gevolg van een verkeerde stapeling van de rugwervels en een verkeerde manier van bewegen. Als dit lang aanhoudt, ontstaan er spierspanningen en voorkeurshoudingen. Soms ben je je daar niet of slechts ten dele van bewust. Pas als je de spieren die aan de oppervalkte liggen leert ontspannen, kom je bij de houdingsspieren, die dieper liggen. Tijdens deze Rug Yoga (of Critical Alignment Yoga) lessen leer je door subtiele oefeningen het lichaam zo goed mogelijk 'uit te lijnen'. Het hoofd komt weer recht op de romp te staan en de overmatige krommingen van de wervelkolom nemen af, door liggend op strips en opgerolde vilten matjes te oefenen. Je zult weer een lichte en vitale lichaamshouding krijgen!

Deze lessen vinden ook wekelijks plaats op maandagochtend van 10.15 - 11.15 uur

Kosten: €11

 

Workshop Yoga voor de Rechte Rug:  Zondag 22 december 2019 van 10.30- 13.30 uur

Een weldaad voor je rug, nek en schouders, bekken en heupen. In deze heerlijk lange workshop wordt de hele wervelkolom behandeld. Met de oefeningen gebaseerd op de Critical Alignment Therapie worden de wervels als het ware weer goed op elkaar gestapeld. Dit heeft als resultaat een betere houding, een soepeler rug en een verlichting van eventuele rugklachten. Niet voor niets luidt een chinees gezegde: "je bent zo jong als je ruggengraat soepel is"! We maken gebruik van de yogaprops (hulpmiddelen) uit de Critical Alignment Yoga. Je leert ook oefeningen die je eenvouding thuis kunt doen, om je rug in goede conditie te houden. De workshop is geschikt voor alle niveaus.

Tijd: 10.30 - 13.30 uur

Kosten: €40

Teacher: Iekelien Buurman

Status: Wachtlijst

 

Workshops Ouder Kind Yoga: maadag 23 december 2019 van 9.30 - 10.45 of van 11.00 - 12.15 uur 

Voor ouders met kinderen van 4 - 8 jaar, van 9.30 - 10.45 uur en voor kinderen ouder dan 9 jaar van 11.00 - 12.15 uur

Samen gezellig yoga oefeningen doen met je kind op een speelse manier. Kinderen vinden dat prachtig! En de ouders natuurlijk ook! Na afloop drinken we nog even limonade koffie of thee

Kosten: €20 per tweetal

Ouder Kind Yoga

Tijdens de Ouder Kind Yoga workshop ben je sámen actief bezig en is er echt even 'quality time'; er is bewust aandachtvoor elkaar en zo werk je aan het bestendigen van de band met je kind. We doen allerlei oefeningen zoals ademhalingsoefeningen, actieve rek- en strek oefeningen, rustige mindfulness oefeningen en massage.

Workshop: Warme Winter Yoga. Dinsdag 24 december van 10.00 - 12.15 uur

Relax & Renew in prachtige kerstsfeer! In deze workshop doen we yogaseries die je hele lichaam verwarmen, daarnaast besteden we ook aandacht aan ontspanning zodat je met een warm hart en een sprankelend gevoel de kerstdagen in gaat! Inclusief verwarmende thee of gluhwein.

Kosten: €25

Teacher: Iekelien Buurman

 

Workshop: Yoga Detox na de kerst. Vrijdag 27 december van 10.00 - 12.15 uur

Energiek en balans na de kerst! De welbekende Detox Yoga workshop die we al jaren doen. Een oppepper voor je spijsvertering en organen. Je zult je na deze sessie bruisend van energie voelen. We doen ademhalingsoefeningen, torsies om de organen te stimuleren en ook versterkende oefeningen voor buik en bekken (core). Allemaal om het lichaam weer in balans te brengen na de weldadige kerstdagen. Inclusief Detox Thee.

Kosten: €25

Teacher: Iekelien Buurman

 

Workshop op maat: Yoga voor Sporters

Yogastudio Groot Baltink heeft veel ervaring met het verzorgen van yogaworkshops voor sporters.  Door met je team een yogasessie te volgen activeer/ontspan je spieren die tijdens het hardlopen, voetballen, hockeyen, fietsen of tennissen niet of nauwelijks/juist te veel worden gebruikt. Hierdoor breng je het lichaam in balans; spieren ontspannen waar ze verkrampt zijn en spieren worden krachtig waar ze wat slapper zijn. Een perfecte aanvulling voor je lichaam naast je favoriete sport.

Informeer naar de mogelijkheden, al vanaf €10 per persoon kun je een workshop op maat volgen. Diverse hockeyteams (van DHV), voetbalteams (van ABS en van Go Ahead Eagles), loopgroepen, tennissers en golfers gingen je voor!