Workshop Rug Yoga: elke donderdagavond van 21.00 - 22.00 uur

Rug- schouder of nekklachten zijn meestal het gevolg van een verkeerde stapeling van de rugwervels en een verkeerde manier van bewegen. Als dit lang aanhoudt, ontstaan er spierspanningen en voorkeurshoudingen. Soms ben je je daar niet of slechts ten dele van bewust. Pas als je de spieren die aan de oppervalkte liggen leert ontspannen, kom je bij de houdingsspieren, die dieper liggen. Tijdens deze Rug Yoga (of Critical Alignment Yoga) lessen leer je door subtiele oefeningen het lichaam zo goed mogelijk 'uit te lijnen'. Het hoofd komt weer recht op de romp te staan en de overmatige krommingen van de wervelkolom nemen af, door liggend op strips en opgerolde vilten matjes te oefenen. Je zult weer een lichte en vitale lichaamshouding krijgen!

Deze lessen vinden ook wekelijks plaats op maandagochtend van 10.15 - 11.15 uur

Kosten: €10

 

Workshop De Gezonde Bekkenbodem; vrijdag 19 mei 2017 van 10.30- 12.00 uur

De bekkenbodem draagt ons bovenlichaam en is belangrijk om een stevige basis, -fysiek en emotioneel- te ervaren. Door diverse oorzaken kan de bekkenbodem uit balans raken; hij kan té gespannen zijn of juist te slap. Bijvoorbeeld na een bevalling of door het ouder worden kan de bekkenbodem verzwakken. Door teveel stress kan de bekkenbodem gespannen worden in het moeilijk om deze spieren te ontspannen. Bij een te gespannen of verzwakte bekkenbodem loop je het risico de controle over de blaas te verliezen. 

In deze workshop van 1,5 uur leer je oefeningen die je ook gemakkelijk thuis kunt gaan doen. Door regelmatig te oefenen komt de bekkenbodem weer in balans.

Kosten: €15

Workshops Ouder Kind Yoga: zondag 9 juli 2017 van 10.00 - 11.00 uur en van 11.15 - 12.15 uur. 

Voor ouders met kinderen van 2 - 8 jaar, van 10.00 - 11.00 uur en voor kinderen van 8/9 - 12/13 jaar van 11.15 - 12.15 uur

Samen gezellig yoga oefeningen doen met je kind op een speelse manier. Kinderen vinden dat prachtig! En de ouders natuurlijk ook! Na afloop drinken we nog even limonade koffie of thee

Kosten: €17,50 per stel

Ouder Kind Yoga

Tijdens de Ouder Kind Yoga workshop ben je sámen actief bezig en is er echt even 'quality time'; er is bewust aandachtvoor elkaar en zo werk je aan het bestendigen van de band met je kind. We doen allerlei oefeningen zoals ademhalingsoefeningen, actieve rek- en strek oefeningen, rustige mindfulness oefeningen en massage.

 

 Workshop op maat: Yoga voor Sporters

Yogastudio Groot Baltink heeft veel ervaring met het verzorgen van yogaworkshops voor sporters.  Door met je team een yogasessie te volgen activeer/ontspan je spieren die tijdens het hardlopen, voetballen, hockeyen, fietsen of tennissen niet of nauwelijks/juist te veel worden gebruikt. Hierdoor breng je het lichaam in balans; spieren ontspannen waar ze verkrampt zijn en spieren worden krachtig waar ze wat slapper zijn. Een perfecte aanvulling voor je lichaam naast je favoriete sport.

Informeer naar de mogelijkheden, al vanaf €10 per persoon kun je een workshop op maat volgen. Diverse hockeyteams (van DHV), voetbalteams (van ABS en van Go Ahead Eagles), loopgroepen, tennissers en golfers gingen je voor!