Cursus Yoga voor de Bekkenbodem, Spierketens, Diafragma's en Kringspieren 2015-2016

Erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland voor 27 punten

Start vrijdag 13 januari 2017

Tijdens deze bijscholing leer je aan de hand van theorie en een grote hoeveelheid oefeningen, de bekkenbodem- en buikspieren, spierketens, kringspieren en diafragma's te versterken. Door het doen van kringspieroefeningen in het hele lichaam; de kringspieren van de bekkenbodem maar ook die van de ogen, de neus en de mond kun je veel bekkenbodem- en rugklachten en bekkeninstabiliteit voorkomen of verlichten. 

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de sluitspier van het urinekanaal te leren beheersen door het actief openen en sluiten van de ogen. Het is een bekend fysiologisch verschijnsel dat de activiteit van een bepaalde spier invloed heeft op de activiteit van een andere spier, ook al bevindt die zich op enige afstand van de eerste. In een goed functionerend lichaam bestaat er de samenwerking tussen de verschillende kringspieren, die van het gezicht en die van de bekkenbodem door middel van spierketens, Deze methode kan gezien worden als een totaal nieuwe manier om alles wat in het lichaam verzakt of verslapt is, hernieuwde spierkracht te geven.

Het is een cursus van 5 lesdagen waarin intensief gewerkt wordt. Er worden veel oefeningen gedaan en besproken. Het is van belang om tussen de opleidingsdagen door thuis regelmatig te oefenen. 

Voor wie: Yogadocenten, bekkentherapeuten en andere geïnteresseerden

Data: vrijdag 13 januari, 10 februari, 10 maart, 31 maart en 21 april 2017

Docenten: Iekelien Buurman en geregistreerd bekkenfysiotherapeut Lia Jager. 

Literatuur: "Herstel zelf je spierkracht" door Rita Beintema. Dit boek wordt je kosteloos toegestuurd in kopievorm na overmaking van het cursusgeld

Kosten: €390 (waarvan €50 inschrijfgeld) vrijgesteld van BTW door CRBKO

Lestijden: 10.30 - 16.30 uur

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Samsara Yoga Opleidingen. Cursisten die de opleiding tot yogadocent bij Samsara volgen, mogen deze cursus als specialisatie inbrengen. Kijk voor meer interessante bijscholingen op www.samsara.nl.

"dit was één van de meest bijzondere en leerzame bijscholingen die ik ooit heb gedaan, vol met eye openers!" Marion Peters, yogadocent te Groesbeek